Carnaval's week.

Heenreis

De heenreis naar Hongarije op zondag 18 februari verliep geweldig. We zijn om 4.40 uur weggereden en na 1.300 kilometer, komen we om 17.10 uur in Balatonkenese aan. Precies 12½ uur dus weer.


Lunch met Gyurcsány Ferenc

Op dinsdag 20 februari 2007 is er in Budapest een lunch met de minister-president Gyurcsány Ferenc en de ministers Kóka János (economie en transport) en Veres János (financiën), georganiseerd door de EU Kamers van Koophandel in Hongarije.
Ik mag daar als journalist binnen en foto's maken. Van Mária Ballendux-Bogyay heb ik een boek meegekregen wat in het Hongaars handelt over de cultuur van de Nederlanders. Ik krijg de gelegenheid om het zelf aan Gyurcsány Ferenc te mogen aanbieden.
Een leuke belevenis, al was zijn verhaal niet echt helemaal inhoudelijk geweldig.Balatonkenese

Samen met Lali, Vali en Kitty gaan we naar het Sóós Lajos monument. Dat is gebouwd bovenop de krijtrost bij Balatonkenese. Er zijn schelpjes (!) te vinden en het uitzicht over het Balatonmeer en over Balatonkenese is prachtig!


Foto: PaulPécs

Op woensdag 21 februari zijn we naar Pécs gegaan. Een route van 135 kilometer over grotendeels 2-baans wegen. We hebben geluncht met Gergely die mij afgelopen zomer door Pécs leidde.

Paul heeft wat met bankjes ....


Dorpsmuseum Balatonkenese

Vanochtend eerst met Lajos naar Tourinform geweest. Ze wilden daar wel eens van een buitenlander horen hoe die tegen Hongarije en Balatonkenese aankijkt.

Aansluitend naar het dorpsmuseum. Lajos heeft de beheerder opgetrommeld zodat Paul en ik kunnen kijken. Echt een heel leuk typisch dorpsmuseum.Bron Székesfehérvár

We zijn naar een bron geweest in Székesfehérvár. Dit is geen artesische bron, maar een gewone bron waar water met een pomp omhoog wordt gebracht.
Het is een komen en gaan van mensen met flessen die daar water komen halen.Terugreis

Voor de terugreis zijn we op zaterdag 24 februari om 04.39 uur in Balatonkenese vertrokken. In Duitsland was het druk mede door terugkerende wintersporters.
Iets wat me zelden tot nooit gebeurd: ik heb 2 keer een afslag gemist! De motor van de ruitenwissers is het aan het begeven. Een ADAC man heeft er naar gekeken en de ruit ingesmeerd met Rain-X, dat helpt gelukkig.

Na een reis van 1.426 kilometer zijn we om 19.18 uur in Breda: 14½ uur, dat hebben we ooit sneller gedaan.

Het einde van een erg leuke week samen!


De bijna traditionele taart


(C) 2007 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken