HomeNieuwsDossiers & casesSeminarsLiteratuurKennis-institutenAdviseurs & leveranciersLinks

Nieuws:

Nieuwsarchief 2006

Nieuwsarchief 2005

Nieuwsbrieven archief

RSS newfeeds

Algemeen:

Home

Wat is de barcode?

Vraag het de expert

Nieuwsbrief

Contact

Over BARCODE4u.nl

Site map

In Eindhoven heeft Intermec een demonstratie gegeven van zijn nieuwste scanengine, de EX25. Het bijzondere aan deze innovatie is het grote bereik. Met het prototype EX25 kunnen barcodes op afstanden tussen 10 centimeter en 20 meter worden gescand. Ook 2D-codes kunnen met deze 'imager' worden gelezen.

In Europa zijn op dit moment nog maar twee scanners beschikbaar die zijn voorzien van de nieuwe scanmodule. In Eindhoven was er daarvan één aanwezig. Voor het oog van een vijftigtal partners en journalisten had Intermec op grote afstanden een conventionele barcode en een 2D-barcode opgehangen. Beide barcodes konden met behulp van de nieuwe scanengine zonder al te veel moeite worden uitgelezen. "In maart 2007 komt deze scanengine op de markt", vertelde productmanager Patrick Molemans.

Microtechnologie
Bij de ontwikkeling van de scanengine is gebruik gemaakt van micro-elektromechanische systemen (MEMS-technologie). Het voordeel van deze microtechnologie is dat er nauwelijks bewegende delen aanwezig zijn. Daardoor slijt deze scanengine minder snel als soortgelijke scanmodules van andere fabrikanten. Als eerste wordt de Intermec CK31 met deze scanengine uitgerust.

Onrust
Met deze en andere innovaties hoopt Intermec te profiteren van de onrust in de markt. "Symbol is overgenomen door Motorola, Zebra heeft een nieuwe topman en Metrologic is van de beurs gehaald", illustreerd countrymanager Guido Vangenechten de onrust in de markt. "Ook Intermec heeft niet aan de verwachtingen kunnen voldoen en de verwachtingen voor het derde kwartaal naar beneden moeten bijstellen."
Vangechten blijft echter optimistisch. Hij baseert zich daarbij op cijfers van onderzoeksbureau VDC. Volgens VDC groeit de AutoID-markt van 2,8 miljard dollar in 2005 tot 4,0 miljard dollar in 2010. Vooral de behoefte aan mobiele computers groeit, zo blijkt uit de cijfers.

Mobiele computer
Naast de nieuwe scanengine introduceerde Intermec daarom een nieuwe mobiele computer, de CN3. Dit apparaat moet de concurrentie aangaan met de MC70 van Symbol. De CN3 heeft een geïntegreerde antenne en is erg plat. De uitvoering is robuust, waardoor het apparaat bestand is tegen vallen van 1,2 meter hoogte.
De CN3 ondersteunt verschillende communicatietechnieken: bluetooth, WLAN, GSM, GPRS en GPS. Optioneel kan een kleurencamera met 1,3 megapixel ingebouwd worden.

Heftruckterminal
De laatste introductie betrof een nieuwe heftruckterminal. Deze CV30 valt op door zijn compactheid. Daardoor wordt het zicht van de heftruckchauffeur een stuk minder belemmerd dan bij voorgaande modellen, wat de veiligheid vergroot.
De CV30 kan middels bluetooth-technologie voorzien worden van een draadloze scanner. Ook biedt de heftruckterminal ondersteuning voor koppeling aan RFID-readers die op de heftruck worden gemonteerd.
De terminal is verkrijgbaar met verschillende toetsenborduitvoeringen. De CV30 voldoet aan de IP66-normering en is bestand tegen temperaturen van -30 tot +50 graden Celcius.

>>>> Bron  www.logistiek.nl