OverzichtContact

Algemeen:

Overzicht

ma 01-01-2007

Het nieuwe jaar begint voor Paul en mij in Budapest.

In de avond slapen we wat en om 23.15 gaan we naar de Citadella. Paul is eigenlijk wel wat opgeknapt.
We blijken niet alleen te zijn en vinden gelukkig snel een plekje voor de auto.
Om 00.00 uur ontkurken we de champagne en gaat Paul vuurwerk afsteken. Van de stad zien we, vanwege de laaghangende bewolking, helaas niks.

Na het afsteken, rijden we door de stad terug naar het hotel. We liggen om 01.30 uur in bed.

Behoudens wat slaapwandelen door Paul en vreselijk hoesten, hebben we prima geslapen. We gaan 's ochtends in bad en Paul heeft behoorlijke koorts. Een paracetamol helpt.
Om 9 uur gaan we ontbijten, aansluitend wat kaarten op de PC en met de auto de stad in. We gaan wat rondrijden. Er is laaghangende bewolking en het is nat.

We gaan in het Gellért thermaal bad liggen en aansluitend de stad door met de auto. Even bij Gebeaud een koffie drinken.

Om 16.00 uur zijn we naar de film '» Szabadság, Szerelem' gegaan. Naar deze film ben ik een paar weken geleden al geweest, maar vond ik écht een aanraden voor Paul. En inderdaad. Héél mooi vond ie 'm.

Aansluitend naar de pizzeria geweest, maar hij heeft geen hap gegeten. Hij is écht ziek nu. Om 19.00 uur al ie al op bed.

Net zoals gisterenavond praat ik met de 4 Roemenen. Zij vertellen me van alles over Roemenië en willen ook alles weten over het leven in Nederland. Eén leert zelfs sinds twee maanden Nederlands en een andere is er een aantal weken geweest.

Over Roemenië en de Roemenen leer ik dat:

Ik krijg een uitvoerige geografische introductie en krijg na afloop de kaart mee!
Een zeer welbestede avond onder het genot van een glaasje Roemeense wijn.

Paul ligt inmiddels met een stevige koorts te slapen.

di 02-01-2007

Paul heeft de nacht goed doorgemaakt. Hij heeft, met een dikke koorst, de hele nacht goed geslapen.

We vertrekken om 10.00 uur vanuit Budapest naar Balatonkenese. Paul gaat gelijk naar bed. Samen met Lajos regelen we een extra laptop en een netwerkverbinding zodat ie kan msn-nen en internetten.
De rest van de dag brengt hij in en op bed door. Ik werk wat aan wat websites.

wo 03-01-2007

Om een uur of 11 vertrekken we naar Székesfehérvár waar we eerst Regina een gelukkig nieuwjaar gaan wensen. Aansluitend maken we een rondje door de stad om om een uur of 3 weer terug te zijn. Het gaat Paul duidelijk nog niet goed.
De rest van de dag doen we rustig aan.

do 04-01-2007

We hebben in Balatonkenese alles ingepakt en gaan om een uur of 10 onderweg naar Budapest. Ik heb bij Club Rooms in het centrum een kamer besproken. Dat is wat makkelijker om morgen naar de luchthaven te gaan.

In Budapest bezoeken we samen Terrohaza, dat is een informatief museum waarin de verschikkingen van de Russiche periode, incluis de gebeurtenissen van oktober 1956 zijn te zien. Is een interessante expositie!

Aansluitend gaan we de sleutel van de kamer halen en gaan we naar het Mammut winkelcentrum.

Paul wil nog graag een parijtje bowlen.

Ik maak nog een foto van het prachtige 1956 monument.

We besluiten om terug te gaan naar de kamer, aldaar een restaurantje te zoeken en 's avonds even in het Amstel River Café wat te gaan drinken.

We liggen relatief laat op bed.

vr 05-01-2007

Om 6 uur gaat de wekker. Paul gaat vandaag met het vliegtuig terug naar Nederland.

Kwart voor zeven zitten we in de auto en komen goed op tijd aan op de luchthaven. Inchecken en we gaan even wat drinken.
Om 8.45 wordt ie opgehaald door een dame van de UM-service en om 9.25 vertrekt zijn vliegtuig. Twee uur later landt ie in Amsterdam. Ik ben dan inmiddels al weer terug in Balatonkenese en heb mijn werk weer opgepakt.

za 06-01-2006

De Cukrászda van Eleven Lajos is vandaag weer voor het eerst open na de kerst. Lijkt me een leuke ontmoetingsplaats vor het hele dorp dat zijn mail weer wil lezen. Daarnaast wil ik gewoon een 'kávé és krémes'.
En inderdaad het is een drukta van belang. Ook Lajos is er.

Ik besluit om de oude weg '7' die vanuit het zuiden, langs Siófok en Székesfehérvár naar Budapest loopt, eens een stukje te gaan rijden. Ik wil wel eens wat van het achterland zien. Kijk maar eens op het kaartje welke route ik heb gereden.

De dorpen aan het Balaton verdienen kennelijk geld en willen kennelijk hun dorp op en top laten zijn. Een paar kilometer daarachter wordt het toch wat armer.
In Lepsény zag ik een monument staan dat herinnert aan het verdrag van Trianon van 1920. Kijk maar eens naar de tekst op de foto: 'Nee! Nee! Nooit!. Kun je nagaan hoe zeer ze Trianon niet hebben gewillen (en nog steeds niet willen!).

Het einde van de middag en avond ben ik bezig met Hongarijevandaag.nl. De structuur komt steeds beter te staan. Nog even en het moment van het vullen van data komt er aan.

zo 07-01-2006

Eigenlijk niets spannend gedaan. Gewerkt aan de site, rondje gereden met de auto en 's avonds naar het zwembad/sauna in Marina-Port Hotel hier in Balatonkenese.