OverzichtContact

Algemeen:

Overzicht

ma 08-01-2006

Klik op het plaatje voor een vergroting

Om 12.30 uur heb ik met István afgesproken om naar de rubbergranulaattegelfabrikant (als dit een Scrabbel-woord is met drie keer de woordwaarde, dan schiet het lekker op) in Budapest te gaan. Ziet er allemaal even simpel als goed uit.
Aansluitend ga ik een bakkie doen bij Alfons en Ria van de Mieroop in Erdökertes.

Om 20.00 uur ben ik terug in Balatonkenese.

Ik kreeg van István de uitnodiging om komende maandag naar een cimbalomconcert in Budapest te komen van zijn vrouw, dochter en een slowaaks trio. Zijn vrouw is docente cimbalom aan de universiteiten van Budapest en een in Slowakije. Een echte profi dus. Onlangs was ze 3 maanden in China en reist verder de hele wereld over.

di 09-01-2006

Vanochtend eerst naar de dokter geweest. Mijn linkerhand en arm tintelen/slapen steeds. Dat heb ik al wel langer en was ik ook voor bij de fysio-therateut, maar komt weer terug. Tabletten gehad, naar de therapie hier in het dorp en röntgen-foto's laten maken.

Aansluitend de parkeersensor van mijn auto laten maken.

's Middags en 's avond gewerkt zoals een goed zelfstandig ondernemer betaamd.

Ik heb de familie Wimmer uit Rimsting in Duitsland gebeld om hun ook maar een bij te praten over wat ik doe en sjouw. Ze hadden een leuke kerst- en nieuwjaarskaart gestuurd met een foto van kleinzoon Rupi.
Gelukkig gaat bij hen ook alles goed. Seppi gaat de boederij overnemen en afgelopen zomer hadden ze niet te klagen over het aantal overnachtingen.

wo 10-01-2006

Ik ben naar het ziekenhuis geweest om een foto te maken van mijn linkerschouder. Zoals al eerder gemeld, tintent/slaapt mijn linkerhand.

Ik ga de Hongaarse medische wereld heus niet ineens ophemelen en rechtpraten. Er schijnt genoeg aan de hand te zijn wat minder feestelijk is, maar dit ging wel héél erg voorspoedig en goed!
Ik moest de parkeermeter natuurlijk vooraf betalen en wist absoluut niet hoelang dit allemaal zou gaan duren. IK heb er voor 1 uur en 10 minuten ingedaan en dacht: de rest van het verschuldigde bedrag staat dan wel op de parkeerbon die ik krijg (in de regel is dat ook maar € 4,00, dus goedkoper als parkeren in Utrecht).

Waarempel was ik binnen die tijd terug en had ik alles gedaan! Aangemeld, ft. 5.000 betaald (€ 20,-), gewacht bij de röntgen en 4 foto's gemaakt langs alle kanten. Dat viel dus mee.

Om 14.00 uur kon ik het briefje met de uitslag gaan halen. Lees onderstaande maar, dan weet je alles gelijk!

In het geval het tóch één en ander niet duidelijk is, zal ik het even uitleggen: ik heb versleten nekwervels. Daarnaast staat er iets in mijn ruggewervel niet helemaal precies goed.

Goed ingelicht bronnen meldden mij dat dat komt door een zeer langdurige overbelasting, maar andere bronnen zeggen dan van de 10 mensen op mijn leeftijd het er tenminste 5 ook hebben. Beide bronnen zijn medici die het kunnen weten!

Is het gevaarlijk? Nee. Alleen vervelend. Iets wat versleten is, kun je niet meer herstellen. Je kunt het wel door fysiotherapie verlichten en er door een goede stoel en ergotherapie mee om leren gaan en het proces van verder verslijten stoppen.

Morgen hoor ik wanneer ik naar de 'Rheumatológia' in Balatonfüzfö kan. Waarom die? Nou die kan vaststellen of het 'gewoon' versleten werk is of dat het door rheuma komt.

Om 17.00 heb ik eigenlijk Hongaarse les, maar ik weet dat met Regina zeer handig om te draaien naar een heerlijk etentje samen. Daar had ik gewoon zin in!

do 11-01-2006

Ik had vanochtend écht geen zin om te werken. Ik ben eerst naar de garage geweest omdat de parkeersensor het niet goed deed, maar het is net als bij de tandarts: als je naast de monteur staat, doet ie het ineens wel!

Hij heeft ook even naar de remmen gekeken, want het dashboard gaf aan dat dat nodig was. Aanstaande zaterdag zet hij er nieuwe op.

Vervolgens aan het werk, maar nog steeds geen zin. Gerd door de telefoon: Judit uit hte dorp, of ik deze week een keer de foto's van het Heksenfeest en de Kerstvoordracht op haar pc wil zetten. IK zeg maar dat ik gelijk kom, want van werken zal het wel niet meer komen.

's Middags rij ik nog een rondje naar Balatonfüzfö. Ik heb een afspraak bij de 'Rheumatológia' en wil die eigenlijk verplaatsen. Ik kan het adres niet vinden, dus besluit om het maar eens te vragen. Er staat immers politie midden in het dorp te kletsen. Wat denk je? De agent gebaart: kom maar, stapt in zijn auto en ik word onder politiebegeleiding naar het juiste adres gebracht. Zo zie je maar: niet alleen de politie, maar ook de rendőrség is je beste vriend .... of zijn wijn in Nederland de tijd voorbij dat de politie je beste vriend was, schreef hij cynisch!

Het is hier écht lente! Vandaag zelfs een merel zien baden. Het beestje dénkt er niet aan om dat in de winter te doen.

's Avonds doorgebracht met Lucas aan de telefoon en weer eens heerlijk bijgekletst met Peter Voesenek.

vr 12-01-2007

Naar de reumatoloog in Balatonfüzfö geweest. De conclusie is dat ik last heb van gewrichtsslijtage in mijn nekwervels en dat mogelijk mijn psoriasis een duit in het zakje doet. Dat laatste is niet met zekerheid vast te stellen, het eerste wel.

Vanaf maandag ga ik hier in het dorp naar de fysio om alles te laten losmasseren en oefeningen te doen.

Rest van de dag gewerkt aan de Hongarije-portal.

za 13-01-2007

Vroeg op, de auto moet om 8 uur bij de garage staan voor de remmen.

Aansluitend wilde ik naar Badacsony rijden om wat foto's te maken van het wijnhuis Domaine Eddeger en de wijngaarden daar in de streek. Altijd leuk voor een artikel. Al na een paar kilometer rijden in die richting, merk ik dat het gewoon vervelend rijden is. Té veel verkeer op de weg. Ik besluit op m'n gemaak naar de Tesco in Veszprém te gaan en aansluitend mijn auto te laten wassen in Balatonfüzfö.

Veel meer zinnigs doe ik vandaag eigenlijk niet!

zo 14-01-2007

Een rit gemaakt over Tapolca naar Badacsony. Vervolgens over Tihany teruggereden.

Het was zo maar een ritje. Ik wilde even weten waar het wijnhuis Domaine Eddeger is in Badacsony en ik wist dat er onderweg wat onbekommende en te koop staande wijngaarden zijn. Die wilde ik op de foto hebben. Makkelijk voor een artikel een keer over de economische toestand in de wijn-sector in Hongarije. Het contrast namelijk tussen Domaine Eddeger, eigendom van Oostenrijkers, die hier succesvol zijn geworden in de wijnbouw en de kavels die te koop staan en kennelijk niet verkocht worden.

Morgen begint weer een nieuwe week!