OverzichtContact

Algemeen:

Overzicht

ma 11-12-2006

Vandaag was het internet buitengewoon traag. Ik kon nauwelijks internetten en ook niet bellen. Tegen het einde van de ochtend naar Székesfehérvár gereden omdat mijn kleine Olympus fototoestel het niet goed deed.
Rest van de middag weinig kunnen doen en om 15.30 weer in de auto naar de fotocursus.

We zijn weer verdergegaan met Photoshop. Weer verbazingwekkend wat dat allemaal kan!

di 12-12-2006

Beulen en nog eens beulen vandaag. Schade van gisteren inhalen! Veel bellen en praten.
Het lijkt erop te zijn dat RFID4u.nl begint te lopen. De contacten gaan makkelijker en elke dag rolt er nu wel iets factureerbaars binnen!
Vandaag weer een nieuw concept uitgewerkt: 'gratis RFID-consultancy'. Dat houdt in dat bedrijven een halve dag gratis een consultant over de vloer kunnen krijgen van Ordina, PHI DATA, of wat dan ook. Die consultancy bedrijven betalen aan mij € 350,- voor iedere lead die ze krijgen. Kijk: 10 van die dingen per maand en we gaan echt beginnen!

wo 13-12-2006

Vandaag heel de dag zitten prullen om mijn nieuwe idee in Mambo vorm te geven. Ik heb een template gemaakt en de kop van de site ontworpen. Op de webportal » www.hongarijevandaag.nl ga ik actueel nieuws over wonen, werken, vakantie, economie en zaken doen bijhouden. Moet een mix gaan worden over allerhande informatie en producten die uit Hongarije komt en waarvoor op de Nederlandse markt interesse bestaat.
Zo wil ik het relevante aanbod (voor Nederlanders relevant!) van Hongaarse makelaars erop gaan zetten. Ook aanbod van huurhuizen bijvoorbeeld, kan hier perfect op.

Op dit moment staat er nog niks op, anders als wat probeersels met Mambo. Alleen maat gekeken of de module Estate Agent aan de praat te helpen is.

's Avonds nog de artikelen voor de komende Hongarije in Zaken gelezen en gecorrigeerd.

do 14-12-2006

In de ochtend heb ik een gesprek bij Laci en Willie. Laci is een Hongaar die met zijn ouders naar Nederland is gegaan in 1956. Hij was toen 6 jaar.
Van Laci wil ik wel eens weten hoe hij tegen de huizenmarkt voor Nederlanders in Hongarije aankijkt. Ik vind het nog al een zooitje en er is een hoop bangmakerij. Terecht of onterecht? Ik weet het niet.

Vanuit het idee www.hongarijevandaag.nl wil ik wel eens zijn mening horen op de vraag of het op de één of andere manier mogelijk is om de markt transparant te maken. Ik ga zeker niet een rol als makelaar op me nemen, maar voel dat ik, net zoals met RFID, een rol moet spelen van transparant maken.

's Middags heb ik een gesprek met Paul Smits en Anko Reijnders van Linea-Directa. Zo maar even laten weten wie ik ben en wat ik hier doe. Niets concreets van te verwachten.

Om 17.00 uur heb ik een afspraak met Hans van Nieuwkerk in de Amstel River bar in Budapest. Ook dit is er een in het kader van elkaar kennen en weten wat we doen. We gaan een pizza eten vlak bij Nuygati pu en gaan vervolgens terug naar de Amstel River, waar inmiddels wat meer Nederlanders zijn neergestreken.

Wat drinken en naar mijn kamer. Ik blijf in de stad slapen.

vr 15-12-2006

Het is vandaag 5 jaar geleden dat mijn pa is gestorven. Toch een bijzondere dag!

Ik ga vandaag op pad naar het absolute noorden van Hongarije. Op 80 kilometer ten noorden van de stad begint Slowakije en ik moet de allerlaatste weg vóór de grens linksaf naar Kemence. Ik ga voor Fruit World in Breda een teler van bessen en frambozen bezoeken.

Wat ik er aantref is werkelijk triest!!! Er ligt rondom het dorp 700 (!) hectare bessen en ander zachtfruit en ze krijgen er niets voor. Al sinds jaar en dag houden ze één keer per jaar in de zomer een oogstfeest. Dat hebben ze niet gedaan, want er was geen reden om te feesten .... Ze hebben het fruit voor het overgrote deel aan de struiken laten hangen, omdat ze er 0,00 voor krijgen.

Ik heb een uitvoerig gesprek gehad met Ference en hoop dat ik kan helpen.

De terugweg ga ik door Slowakije. Als ik hier nu toch zo dicht bij ben, dan wil ik dat ook wel zien. Het komt me allemaal triestiger over als in Hongarije. Veel oude auto's en onderkomen huizen. Ik word daar niet vrolijk van. Natuurlijk zit ik in de één of andere uithoek van het land, maar die heb in van Hongarije inmiddels ook wel gezien.

Ik kom bij Esztergom weer terug in Hongarije. Er ligt een prachtige stalen brug tussen over de Donau tussen Slowakije en Hongarije! Aankomend in Esztegom heb ik een prachtig zicht op de prachtige kerk van Esztergom!

's Avonds ga ik met Lajos nog een tijdje aan Mambo zitten om te kijken of we www.hongarijevandaag.nl aan de gang krijgen!

za 16-12-2006

Klik op de foto voor een vergroting.

Vandaag heel de dag bezig geweest met RFID4u.nl, maar in belangrijke mate aan Hongarijevandaag.nl.

Vanavond een schoolfeest gehad. Was niet zó druk, maar wel erg leuk. Tóch hebben die Hongaren iets slavisch iets balkans over zich heen. Mag ik dat zeggen? De muziek was werkelijk zéér opzwepend en met een hele club hebben we heerlijk gedanst. Heerlijk om zo de boel weer eens los te gooien! Een heerlijke avond met de 'meiskes van het dorp'!

In de school heb ik wat foto's gemaakt van de fotolijsten per jaargroep. Hiernaast de foto van de groep van 1949-1957. De vader van Lajos (heet zelf ook Lajos) staat hierbij.

Als er een dorpsfeest is in Hongarije, dan is er ook een tombola. Vinden ze geweldig! Ook deze keer laat ik me weer verleiden to het kopen van 20 lootjes à ft 100 per stuk (een investering van € 8,00). Maar goed, de opbrengst is voor de school, dus waarom ook niet!
Ik win een houten wijnrek en een set glazen kop en schotels!

Het is 1 uur als ik mijn bed in rol!

zo 17-12-2006

Gábor

Vandaag heel de dag fotocursus in Szada. Lajos en ik vertrekken om 8.00 uur vanuit Balatonkenese, even langs de cukrászda om beigli's te halen en dan naar Budapest. Bij Nugyati pu halen we Chilla en Laci op en zijn tegen 10 uur in Szada.

Er is een model om te fotograferen. Eigenlijk omvat het grootste deel van de dag voor mij het onder controle krijgen van mijn eigen camera. Dat lukt gelukkig. Kijk maar naar het resultaat.

Ook zelf sta ik nog even op de plaat.

's Middags gaan we weer aan de gang met Photoshop.

We eten bij een Turks restaurant in Budapest. Een tip van Orbán Zoltán. Heerlijk gegeten. We zijn om 20.00 uur terug in Balatonkenese. Een uitermate goed bestede dag.

Ik kom hier niet veel toe aan eigen vertier, maar als het zover is, dan is het ook heel goed ook. Getuige weer dit weekend!