OverzichtContact

Algemeen:

Overzicht

ma 18-12-2006

Een gewone werkdag vandaag. Totdat Lajos komt zeggen dat het licht er voor een kwartier af moet vanwege de verbouwing van zijn badkamer. Een kwartier lijkt me wel erg kort, dus ik besluit om in de cukrászda een koffie met krémes te gaan nuttigen. Maar goed ook want het duurt dus bijna een uur.

Facturen op de bus gedaan en om half drie in de auto naar Budapest en Gödöllő voor de fotocursus. Eerst even langs de garage om af te spreken voor een kleine beurt en de parkeersensor te bestellen. Zal woensdag of donderdag worden dat het gebeurd.
In Budapest (of beter eigenlijk Budaörs) kijken we bij de Media Markt en ElectroWorld naar telefoons voor Lajos.

De fotocursus is weer een welbestede avond geworden. Het was de laatste keer fotocursus en we hebben de laatst mogelijke dingen van Photoshop gedaan.
Uiteindelijk zet in onderstaand kunststukje in elkaar. Weliswaar een teststuk, maar mag er wel zijn.

di 19-12-2006

Ik heb om 9.00 uur en afspraak met Edwin Kotter in Törökbálint bij Budapest. Hij is mede-eigenaar in een organisatie-adviesbureau hier in Hongarije en houdt zich bezig met het optimaliseren van productieprocessen. Ik ben eigenlijk met hem in gesprek voor Hongarije in Zaken, maar al snel gaat het over ERP, RFID, logistiek en andere hoogdravende priet-praat uit mijn leven als organisatie-adviseur.

We denken zeker dat we wat voor elkaar kunnen betekenen. Hij kan nauwelijks mensen gevonden krijgen van enige senioriteit in het organisatie-adviesvak en ik wil wel wat. Aan de andere kant komt hij bedrijven tegen die wel willen exporteren, maar niet kunnen.
In januari praten we verder en maken we een artikel voor Hongarije in Zaken.

Van Törökbálint gaat het naar Siófok waar ik een afspraak heb met Gerrit Meijer. Gerrit is accountant in Malden en heeft een huis in de buurt. We hebben een gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Komt er eigenlijk op neer dat hij zal kijken of er mogelijkheden zijn bij zijn cliënten om Hongaarse producten of productiecapaciteit te slijten.

's Middags ben ik gewoon thuis aan het werk. Om 17.00 uur even naar Marina-port Hotel om te badderen en de sauna en aansluitend nog wat werken en naar bed.

Morgen weer een dag!

Ik ontdekte zojuist een mooie webcam vanaf de Citalella in Budapest: » http://www.irisz.hu/webcam_hun.html.

wo 20-12-2006

Om 9.00 uur zat ik bij de kapper en om 10.00 uur bij Judit voor een massage. Met Judit heb ik op het heksenfeest afgelopen zaterdag gedanst en ze vertelde me dat ze massage deed. Ik vertelde van mijn slapende hand, waarvoor ik in Nederland al bij een fysiotherapeut ben geweest. Vervolgens afgesproken voor vandaag.
Dat ging wel volledig zeg! Van boven tot onder en weer terug! Ik ben spiertje voor spiertje los gegooid.

Judit is tijdens het feest in de school afgelopen weekend uitgeroepen tot de beste heks van het dorp. Ik had wat oefenstof nodig voor Photoshop, dus zodoende bijgaande plaat maar een gemaakt.


Om 15.30 moet mijn auto bij de garage zijn. In de tussentijd ga ik even in de cukrászda een bakkie doen. Een uur later is ie inderdaad klaar!

Eten koken, wat werken en naar bed!

do 21-12-2006

Vandaag volop bezig geweest met de nieuwsportal. Er is een boel in te richten om het aan de praat te krijgen.

Om 11.30 heb ik met Judit afgesproken in Veszprém. Ze heeft gisteren gemasseerd en wist niet geod wat ze ervoor moest vragen. Als alternatief bedacht ze: laten we samen gaan eten. Nou konden we tot januari wachten, maar konden dat ook nog voor de Kerst doen. Dat doen we dus vandaag.
We hebben lekker gegeten in een restaurantje in Balatonfüzfö.

De rest van de middag en avond druk met de portal.

vr 22-12-2006

Na heel veel geharrewar en niet draaien van componenten op de nieuwsportal, meldt Webreus dat het vermoedelijk in de PHP-versie van de server zit. Er wordt een nieuwe omgeving voor me ingericht en er gaat vervolgens een boel tijd zitten in het overzetten van bestanden.

Om 20.00 uur vertrek ik naar de luchthaven van Budapest. Ik heb Paul nog aan de telefoon die inmiddels op Schiphol in het vliegtuig zit. Om 20.30 is de geplande tijd van vertrek. Met een vertraging van 10 minuten landt ie om 22.40 uur.

Paul met de UM service

We rijden door Budapest naar Balatonkenese en komen om 1 uur aan. Rondleiding aan Paul gegeven en gauw het bed in.

Hij heeft erg genoten van de vliegries en is erg tevreden over de UM-service (de dames die hem in en uit het vliegtuig en op het vliegveld hebben geholpen).

za 23-12-2006

We hebben tot een uur of 9 geslapen. Dat was wel nodig!

Eerst maar eens naar de cukrászda van Lajos in Balatonkenese en boodschappen gedaan. Aansluitend gaan we eerst kijken aan het Balatonmeer en winkelen in Székesfehérvár.

's Avonds is het een Kerstvoorstelling in Balatonkenese. Het hele dorp loopt natuurlijk weer uit! Erg gezellig.

We gaan op tijd naar bed, want we zijn allebei uitgeput.

zo 24-12-2006

Vandaag zijn we langs de zuidkant van het Balatonmeer, over de M7, naar Hévíz gereden. Daar hebben we in het heerlijke thermaal water rondgepoedeld en over de noordkant terug gereden. Op de terugweg hebben we Tihany aangedaan en daar in de kerk gekeken. Tegen half 5 waren we terug.

Paul heeft de » kerstkaart in elkaar gezet en ik heb eten gekookt.

Uitzicht vanaf Tihany op het Balatonmeer


's Avonds zetten we onze kadootjes voor de Eleven's voor de deur, bellen aan en lopen hard weg.

Nog geen 10 minuten later staat de hele familie bij ons binnen en we worden verwacht mee te komen. Onder de kerstboom waren voor Paul en mij ook kadootjes.
Heel de avond gezellig boven gezeten.