OverzichtContact

Algemeen:

Overzicht

ma 25-12-2006 - Eerste Kerstdag

Vanochtend moet de ijsco-car van de Rózsa utca naar de Óvoda utca en omgekeerd. Dé uitgerekende klus voor Paul en Lajos.
Kijk maar naar de foto's!


In de middag rijden we even naar Veszprém en Balatonfüred. Er is een koude wind in Veszprém, kijk maar op de foto hiernaast. Brrrr!
We zijn om een uur of 4 weer terug in Balatonkenese om vervolgens om 18.00 uur te eten bij Vali, Lali, Mónika en Kitti.

We liggen op tijd op bed. We gaan morgen op pad naar Eger.


di 26-12-2006 - Tweede Kerstdag

Na het inpakken van onze spullen en het opruimen van de kamer en keuken, gaan we tegen 11 uur op pad naar Eger. De reis gaat prima. Het is 2e Kerstdag, dus lekker rustig op de weg.

Bij de familie Molnár in Eger is het natuurlijk weer een groot weerzien.

Nadat we onze spullen op de kamer hebben gezet, gaan we de stad in. Even rondkijken, wat drinken, e-mail ophalen en eten.

Om 18.30 uur zijn we weer terug. Even gauw een borreltje pakken bij Péter en daarna naar de kamer. We hebben een TV, dus Paul kan even zijn Hongaars ophalen!

Eger in kerstsfeer

wo 27-12-2006

In de ochtend hebben we rondgelopen op de Burcht van Eger en een rondleiding gehad in de kazematten.
Aansluitend zijn we 's middags naar de Tesco gegaan om te kijken of ze al vuurwerk verkopen.

We zetten koers richting Tisza-meer en gaan even een bakkie doen bij Femmy en Pieter in Szentistván. Even een ommetje langs Tiszafüred, zodat Paul het Tiszameer heeft gezien en daarna naar Eger terug.

Pizza eten, internetten en terug naar de kamer.

Met dank aan Paul, de fotograaf van vandaag!


Eger: Dobó Tér met Dobó István en de burcht

do 28-12-2006

's Ochtends hebben we de eerste paar kleine sneeuwvlokjes gezien. Te weinig om de wereld wit te laten zijn, maar toch: het eerste is er.
Vandaag hebben we flink wat kilometers afgelegd en veel gezien.

We zijn vanuit Eger door het Bükkgebergte via Lillafüred naar Milkolc gereden. Aldaar zijn we in Miskloc-Tapolca in het Termál Barlangfürdő gaan badderen. Heerlijk én leuk om door tussen de rotsen door te zwemmen! Ook voor Paul een hele beleving.


Van Miskolc gaan we over de nieuwe M3 en M35 naar Debrecen. We willen van daaruit morgen een hele dag naar Roemenië rijden. Daar eens even sfeer proeven.

We gaan naar Centrum Panzió, waar ik afgelopen zomer ook een paar nachten heb geslapen.

vr 29-12-2006

We worden wakker en alle daken zijn wit! Er ligt een klein laagje van 3 cm sneeuw. Dat laagje wordt snel meer en van sneeuw ruimen hebben ze kennelijk nog nooit gehoord.

We rijden naar Roemenië. We komen niet verder als het eerste dorpje en besluiten dan, vanwege de onbegaanbare weg, om terug te gaan naar Debrecen.
We hebben maar eens opgeschreven wat ons opgevallen was in Roemenië. Als je dat niet doet, dan vergeet je dat weer zo snel:

Om 12.00 uur gaan we naar het thermaal bad in Debrecen.

's Avonds na het eten gaan we nog even de stad in om avondfoto's te maken. De Templom blijft een geliefd onderwerp!

za 30-12-2006

Vandaag zijn we via Hortobágy naar Tiszacsege gegaan.

In Hortobágy maken we een stop bij de Máta waar we een korte paardenshow bijwonen en met paard en wagen naar een dierenpark gaan waar allerhande dieren leven, die in het wild op de poesta leven.

We zetten onze reis voort naar Tiszacsege waar Mirjana woont. Daar hebben we om 15.00 uur afgesproken. We kunnen gelijk aan tafel aanschuiven.

De rest van de avond is het volop bijkletsen met Mirjana.

zo 31-12-2006

Na het ontbijt vertrekken we richting Budapest. Paul is sinds gisterenavond gaan hoesten en het gaat het onderweg aldoor slechter uitzien. Hij krijgt koorts en slaapt eigenlijk heel onderweg.

Bij aankomst in het hotel om een uur of 3 is het natuurlijk nog niet over. Hij slaapt in de middag wat en als we gaan eten (op zijn initiatief), eet hij eigenlijk geen hap. De paracetamol doet het wél goed. Daar knapt ie in ieder geval wat van op.

We praten wat met een groepje Roemenen die hier in Budapest nieuwjaar willen vieren. Ze weten me geïnteresseerd te rkijgen voor Roemenië in zijn algemeenheid en Bucarest in het bijzonder.

In de avond slapen we wat en om 23.15 gaan we naar de Citadella. Paul is eigenlijk wel wat opgeknapt.
We blijken niet alleen te zijn en vinden gelukkig snel een plekje voor de auto. Om 00.00 uur ontkrurken we de champagne en Paul gaat vuurwerk afsteken. Van de stad zien we, vanwege de laaghangende bewolking, helaas niks.

Na het afsteken, rijden we door de stad terug naar het hotel.