Heen- en terugreis
De fietsroutes
Budapest
Leuke reacties

9 juni 2006 (vrijdag)

Een strak blauwe lucht en zon! Dat is wat me op deze ochtend ten deel valt! Zo moet het zijn!

Om 9.00 uur vertrek ik. De tocht voert over Cesmö via Nagykörös naar Kecskemét. Het fietsen verloopt prima over heerlijke wegen en onder een prachtig zon. Bij het verlaten van Cegléd zie ik voor het eerst een paard en wagen en nog geen 20 kilometer verderop mijn tweede. Mijn gevoel zei me dat ik dat hier wel vaker zou zien, maar het heeft 3 weken geduurd voordat ik nummer 1 zag!

In Nagykörös leg ik aan voor een kop koffie. Op het moment dat ik op de fiets stap SMS't Inge dat ze over is. Prima meiske. Jouw pa is trots op jou!

Om 12.00 uur bereik ik Kecskemét. Tourinform zit in het prachtige centrum. Het zoeken naar een slaapplaats die me aanstaat is nog niet zo simpel. Er zijn veel slaapplekken in relatief dure hotels en weinig tot geen in de pensions of de particulier sector. Uiteindelijk vind ik iets op 3 kilometer van de binnenstad.

De totale tocht omvatte vandaag 42,3 kilometer.

Na dat m'n spullen in de kamer liggen ga ik het centrum in en geniet van de zon en de stad. Ik maak de eerste foto's en het valt me op dat ik eigenlijk het meeste kerken heb gefotografeerd. Maar er zijn er ook zo veel!

Terug naar mijn kamer en eten. Na het eten met 5 lieden uit Polen een pilsje gedronken. Twee van hun waren onderweg van Servië terug naar huis in Polen, drie van hen werkten in Kecskemét in een brouwerij. Polen speelde tegen Equador in de WK vanavond, maar de heren achtten het Poolse team kansloos. Dat bleek het met 2-0 verliezen ook uiteindelijk te zijn!

Voor de vijfde achtereenvolgende keer wordt ik geadviseerd om naar Zakopane (in Zuid Polen) te gaan. Het schijnt er erg mooi te zijn volgens:
* mijn ma (omdat Nieuw-Ginneken een vriendschapsband ermee heeft);
* Monika (omdat ze uit Polen komt);
* Csabáné Kovács uit Tokaj;
* Robert Jaspers (die een leverancier aldaar heeft);
* deze heren.

Het zal er dus wel van moeten komen op de terugweg naar Nederland.
Aan de andere kant moeten de 2 heren van hieruit ergens halverwege de lijn Warschau-Berlijn zijn. Vanaf hier nog zo'n 1.000 kilometer. Daar gaan zij 2 (!) dagen over reizen omdat de wegen in Polen zó slecht zijn en snelwegen goed deels ontbreken, dat van doorrijden geen sprake kan zijn.
Moet ik dat dan willen?

Eerste paard en wagen10 juni 2006 (zaterdag)

De afgelopen nacht heeft het vreselijk geregend.

Gedurende de ochtend houdt het op met zachtjes regenen: het spoelt hier nu! Het water komt hier nu (09.45 uur) met bakken uit de hemel.

Ik besluit om met de trein terug te gaan naar Szintistván om daar mijn auto te halen en een deel van de route per auto te gaan afleggen.


Kilometers

>>>> 9-6   57,8 
>>>> Totaal  551,5 
___________________________  __________________________________________________________ 

Treinreis naar Szentistván <

Szolnok >

Printerversie

Home | The world is flat | Levenskunst | Dank!