Heen- en terugreis
De fietsroutes
Budapest
Leuke reacties

28 mei 2006 (zondag)

Het heeft vannacht en in de ochtend weer geregend.

Ik ben met buslijn 2 van Miskolc Tapolca naar het centrum gegaan om van daaruit met tramlijn 1 naar Láev te gaan. In Láev vertrekt een smalspoortrein naar Lillafüred. Leuk nostalgisch open treintje, al stinkt de dieselmotor af en toe wel, maar het is een prachtige tocht door de bossen klimmend naar Lillafüred. Een aanrader!

Ik weet eigenlijk nog steeds niet hoe dat nou zit met het betalen van bussen en trams in Miskolc. Ik heb één keer 200 forint betaald (€ 0,80) en daarvoor ben ik heen en terug in de bus én de tram geweest!

Lillafüred is leuk. Het ligt in de bergen en heeft een beetje een Valkenburg-achtige sfeer. Het hoort bij Miskolc en van de 8 toeristische dingen in Miskloc, zijn 3 in Lillafüred.Ik heb de grootste waterval van Hongarije gezien, ben ik de Anna Barlang grotten geweest en heb het grote hotel van Lillafüred gezien.
Er zelfs ooit een postzegel uitgegeven met een afbeelding van de Anna Barlang grotten. Kijk maar!

Verder koffie gedronken (kijk maar eens naar de foto hiernaast, dat is een typische manier van koffie serveren hier), wat rondgelopen en op een bankje gezeten en een boekje gelezen.

Postzegel Anna Barlang grotten

Lillafüred


Treinreis naar Szentistván >

Printerversie

Home | The world is flat | Levenskunst | Dank!