Heen- en terugreis
De fietsroutes
Budapest
Leuke reacties

Hongarije
Hongarije
Jan is op stap!

25 mei 2006

 

Het is nu vandaag precies een week geleden dat ik koers zette naar Hongarije. Met een tussenstop in Duitsland ben ik vrijdag in Hongarije aangekomen. Een prima verlopen reis.

Volgens plan ben ik zaterdagochtend gaan fietsen naar Tiszafüred, een tocht van normaal gesproken 25 kilometer, maar door het ontbreken van een verbinding, werd die 50 kilometer. Het verblijf aan de Tisza en het Tiszameer was heerlijk na 2 dagen en in totaal zo'n 1.700 kilometer autorijden.
Maandagochtend ben ik vertrokken naar Eger, waar ik maandag om circa 15.00 uur ben aangekomen.

Eger voelt als een warm bad, letterlijk en figuurlijk! Wat is dit een heerlijke stad. Prachtige gebouwen en enorm aardige mensen overal. Het warme thermaalbad is het letterlijke warme bad, de ontspanning ten top.

Ik overnacht hier bij enorm aardige mensen in huis, waar ik bed zonder breakfast heb. Inmiddels heb ik begrepen dat dat redelijk normaal is voor Hongaarse begrippen. Ontbijt vinden ze maar niks in Hongarije. Gelukkig krijg ik 's morgens wel een koffie, maar ook dat is iets speciaals: als je geluk hebt is het nog warm, maar ze maken er geen probleem van om koude koffie voor te zetten. Koffie in een restaurant moet je niet koud laten worden, als je het opgediend krijgt is het al lauw en dan komt het recht uit de espresso-machine. Gelijk drinken dus.

Van al mijn belevenissen houd ik een dagboek met foto's bij. Als je dat nog niet gevonden had, kijk dan maar eens hier.

Om in contact te blijven, kun je mij e-mailen (janopreis@boreas.nl), bellen (+36 30 613 5875, staat altijd aan!) of schrijf iets in het gastenboek.

Voor de rest wist je al dat als je me wilt volgen, je terecht kunt op: www.janvankuijk.nl. Op de homepage staat steeds het laatste nieuws. Ook wel leuk om te lezen wellicht.

Dank aan al degene die al gemaild of gebeld hebben! Blijf dat vooral doen. Vind ik erg leuk!


Üdvözlet Magyarország-ból (ofwel: de groeten uit Hongarije)

Jan


Printerversie

Home | The world is flat | Levenskunst | Dank!