Heen- en terugreis
De fietsroutes
Budapest
Leuke reacties

30 juni 2006 (vrijdag)

De ochtend heb ik in het restaurant aan het internet doorgebracht. De nacht en ochtend heeft het weer vreselijk geonweerd en geregend. Ik wacht totdat het weer er iets beter uitziet en ga daarna pas op stap. Ik begin vandaag mijn fietstocht tegen 12 uur.

De tocht naar Balatonlelle is geen spektakel. Er is nauwelijks zon en er hangt de hele dag een vervelende bewolking. Daar knapt een mens niet van op!

Afgerukte takken en veel water!

Balatonlelle kent een heuse jachthaven met wat grotere zeilschepen. Dit is de eerste plaats die ik aandoe aan de grootste kant van het Balatonmeer, ervan uitgaande dat Tihany het meer deelt in een klein en een groot deel.

Het dorp binnenrijdend schiet ik met mijn achterwiel in een nare gleuf en ja hoor: band kapot. Weer weten zowel de wereld als ikzelf niet of ik wel een band kan plakken. De binnenband is zó kapot, dat ik besluit om hem te vervangen.

Om 15.00 uur is de band gemaakt en kom ik aan bij de hotspot (die lag maar 200 meter verderop!). Na vastgesteld te hebben dat ie werkt, ga ik op zoek naar een kamer. Dat valt hier nog al niet mee zeg. Niemand wil één persoon voor één nacht een kamer geven. Het lijkt erop dat ik in een hotel moet gaan slapen, maar gelukkig vind ik op het allerlaatst nog wat!

Gelukkig maar, want ik heb nét mijn kamer betrokken en er komt weer een bak water uit de hemel vallen!

's Avonds gegeten en besloten dat ik morgen naar Pécs ga met de trein.
Ik heb heimwee naar Eger! Zo liefelijk, zo écht Hongaars! Ik betaal hier bijna het drie-dubbele voor mijn eten en word nota-bene van de deur gestuurd omdat ik maar één overnachting wil. Het is hier écht toeristisch. In Siófok, wat volgens mij nóg toeristischer is als Balatonlelle, had ik daar niet zo'n last van. Maar hier wel!

Of Pécs mij het 'Eger-gevoel' gaat bezorgen weet ik nog niet. Ik weet wel dat ik door meerdere mensen ben gewezen op de schoonheid van Pécs. Gisteren nog in Siófok had de dame bij de juwelier een vlammend betoog over Pécs en claimde zelfs dat het mooier zou zijn dan Eger. Dat ga ik dus morgen zien!

Jachthaven

Kilometers

>>>> 30-6  41,3 
>>>> Totaal  825,1 
___________________________  __________________________________________________________ 

Hongarije feest 13 augustus 2006 <

Vakantie (2e week) in Tiszacsege >

Printerversie

Home | The world is flat | Levenskunst | Dank!