Heen- en terugreis
De fietsroutes
Budapest
Leuke reacties

9 juli 2006 (zondag)


Budapest

Vandaag ga ik op weg van Szentistván naar Úny en vervolgens naar de luchthaven (Ferihegy 1) in Budapest omdat Mariëtte daar om 19.50 uur zal aankomen voor 2 weken vakantie.

Ondertussen zal ik ook een uurtje verblijven in Budapest om al rijdend door de stad een indruk te krijgen.

Het is nog zondag-ochtend als ik Budapest binnenrijd en het is dus allemaal nog erg rustig. Eén ding vind ik érg belangrijk: ik wil het parlementsgebouw aan de Donau zien en op de foto zetten. Dat gebouw heb ik in de verte al wel een keer gezien bij het oversteken van de Donau op één van mijn vorige routes door de stad en lijkt me erg indrukwekkend.

Na wat rondrijden sta ik bij de Szt. Anna templom en pal voor het parlementsgebouw dat aan de andere kant van de Donau ligt. Zo wilde ik het! Kijk maar een naar de foto's.

Budapest is een indrukwekkende stad. Ooit zal ik toch eens een gelegenheid moeten vinden om hier een paar dagen doorheen te gaan!

Szt. Anna templom

Parlementsgebouw


Úny

Na een kort bezoek aan Budapest rijd ik door naar Úny. Daar hebben de ouders van Sebasitiaan Koppers een vakantiehuisje en met Sebastiaan heb ik een afspraak om eens over mogelijkheden van zakendoen te praten.
Sebastiaan importeert Hongaars wijn in Nederland onder de naar Vinologics (www.vinologics.nl). Hij opereert daarbij als groothandelaar.Mariėtte arriveert op Ferihegy 1 in Budapest

Om 19.59 uur landt het vliegtuig met een vrtrag8ing van 10 minuten van Mariëtte op Ferihegy 1 in Budapest. Samen zullen we twee weken vakantie houden en samen na denken over onze fantastische toekomst.

Vanuit de luchthaven rijden we naar Eger. Daar is een wijnfestival op het Dobo tér waar we graag bij willen zijn. De eerste avond samen en dan juist in een prachtige stad als Eger is geweldig.

Na het festival vertrekken we naar Mezökövesd om te overnachten bij Rosza Panzio.

Het Wizz air toestel

Aankomst Mariėtte op Ferihegy 1 in Budapest


Vakantie (1e week) in Tiszacsege <

Szentistván >

Printerversie

Home | The world is flat | Levenskunst | Dank!