Heen- en terugreis
De fietsroutes
Budapest
Leuke reacties

21 juni 2006 (woensdag)

Vandaag op m'n gemakje door het centrum van Veszprém gelopen. Rustige autoroute hen en een nog rustigere terug genomen!

Leuke plaats met zeker een regiofunctie. Niet te druk, maar buiten de erg leuke Burcht geen spektakels.

Ik had in Hongarije zeker véél paard en wagens verwacht, maar die ben ik tot op heden nog erg weinig tegengekomen. Een ezel een wagen had ik hier niet verwacht, maar zoals je ziet is hier alles mogelijk!

Heel veel spectaculaire dingen kan ik niet vertellen van vandaag eigenlijk. Het gaat me goed en dat is een spektakel op zich!

Even gezellig maken

Nog een leuk verhaal van mijn horloge:
Ik heb expres een waterdicht horloge omgedaan. Dat is makkelijk: hoef je je nooit zorgen te maken als het bijvoorbeeld regent. Door het zweet van mijn armen was er vocht ingekomen, dus ik naar een horlogemaker. De man sprak alleen Hongaars en stond duidelijk na te denken over een oplossing van het taalprobleem. Hij pakt ineens zijn telefoon en begint te bellen en in het Hongaars te brabbelen. Aansluitend krijg ik de telefoon aangereikt en word ik in het Duits toegesproken. Ik heb géén idee met wie ik spreek, maar met de dame in kwestie bespreek ik mijn 'niet-waterdicht probleem'. Aha, ik snap het zegt ze, mag ik mijn ex-man weer terug!
Krijg nou wat! Ze bellen hier zelfs met hun ex om een klant te kunnen helpen!

In de Burcht van Veszprém

Ezel en wagen onderweg van Veszprém naar Balatonfökajár


Veszprém


Vanuit Veszprém vertrek ik naar Budapest om Mariëtte van het vliegveld te halen. Haar toestel landt om 22.40 uur. Bijna bij het vliegveld is alles afgesloten, Bush komt een dag naar Hongarije en is zojuist geland. Om 21.00 uur wordt het hele gebied vrijgegeven en kan ik verder.
Het toestel van Mariëtte landt om 22.27 uur en het weerzien is groots!Rit naar het Balatonmeer <

Zalaszántó >

Printerversie

Home | The world is flat | Levenskunst | Dank!