Heen- en terugreis
De fietsroutes
Budapest
Leuke reacties

17 juni 2006 (zaterdag)

Vandaag heb ik een prachtige en warme rit gemaakt van 28,3 kilometer, onder een 30 graden warme zon. De tocht ging van Balatonkenese naar Balatonfüred. In alle rust en lekker hier en daar liggen lezen in het gras onder het horen van alleen maar vogels en het geklots van water. Heerlijk!
Dat zijn de dingen die ik me absoluut wil blijven herinneren als ik aan Hongarije terugdenk: de mogelijkheid om alléén maar de natuur te horen en te zien, zonder verstoring door allerlei autogeraas! Dat kán hier. Niet op één plek, maar (bijna) overal!

Bijna aangekomen in Balatonfüred heb ik gezwommen in het Balatonmeer, het was nog wel wat fris, maar het zweet gutste van mijn lijf, dus dat was een welkome verfrissing.Aangekomen in Balatonfüred zoek ik een slaapplek. Dat het seizoen nog niet begonnen is, blijkt omdat bij omdat op veel plaatsen mensen buiten staan om potentiële klanten binnen te lokken. Uiteindelijk kom ik uit bij Gold Haus. Een beetje decadent misschien met een zwembad, maar het is even niet anders. Dat zwembad sprak me wel even aan en qua prijs was het eigenlijk niet anders dan andere aanbieders. Dus waarom niet.

Gezegd moet worden dat de hele fietsroute perfect stond aangegeven en dat alles tot hier fietspad was! Top voor Hongaarse begrippen.

's Avonds komt de meneer voor het internet. Die installeert een router, waardoor ik op het internet kan. Ze hebben kennelijk in deze periode er veel voor over om mensen binnen te halen.


Balatonmeer


Jan op stap


18 juni 2006 (zondag)

Vanochtend eens lekker kalm aan gedaan. Eerst eens wat afkoeling gezocht en gezwommen in het zwembad van het appartementhuis, wat lezen en daarna naar het Balatonmeer. Ik blijf het zeggen: wat een mooi plaat water is dat! Schitterend.

Ik flaneer (kan dat als man én in je eentje?) wat langs de boulevard, ga hier en daar eens even zitten om naar de bootjes te kijken en maak een rondvaart van een uur. Absoluut aanbevelenswaardig om dat te doen. Je krijgt dan tóch een andere kijk op het water en de kustlijn.
De twee torens die je op de heuvel ziet staan is Tihany, dat is de reisbestemming voor morgen (maandag 19 juni 2006).

Beelden aan de haven van Balatonfüred

En waar blijft mijn fiets tijdens de rondvaart? Gewoon op de boot. Vinden ze hier heel normaal dat je zoiets bij je houd.

De rest van de dag eigenlijk niks gedaan als wat gelezen.

Na het eten ga ik nog even naar de haven waar ik met een snelheid van minder dan 1 kilometer de macht over mijn stuur verlies, in een grindbak terecht kom en op mijn plaat ga. De eerste keer in 4 weken en in bijna 700 kilometer! Wel 2 krauwen in mijn linkerbeen en één in mijn linkerhand. Met mijn fiets gaat het prima, die mankeert gelukkig niks.Balatonmeer en Balatonfüred


Kilometers

>>>> 20-6  47,4 
>>>> Totaal  749,3 
___________________________  __________________________________________________________ 

22 juni 2006 (donderdag)

Samen naar Balatonfüred geweest. De zon is overvloedig en heerlijk warm. We maken een rondvaart met een groot zeiljacht over het Balatonmeer. De wind is matig, dus hard gaat het niet.
Tokaj <

Miskolc >

Printerversie

Home | The world is flat | Levenskunst | Dank!