Heen- en terugreis
De fietsroutes
Budapest
Leuke reacties

21 april 2006 (vrijdag)

Sommigen van jullie kennen mij al en weten hoe dat gaat: wat Van Kuijk in zijn kop heeft, heeft ie zeker niet in zijn kont.

Ik wijt dat zelf maar aan mijn 'leeuwengedrag', anderen noemen het onbezonnenheid, weer anderen noemen het vluchten. Kijk maar hoe jij het noemt.

Maar enfin: op 21 april rond het middaguur weet ik het zeker: ik trek er op uit, de wijde wereld in voor een aantal maanden.
Niet denken, maar doen is het credo, dus op naar De Slegte om boekjes te halen over Guatemala, Honduras en Nicaragua. Hé, das vreemd zul je denken, dat is toch geen Hongarije. Klopt, in één keer goed. Het oorspronkelijke plan was Spaans gaan leren in Midden-Amerika en vervolgens met de rugzak te gaan lopen.
Bij De Slegte aangekomen vind ik slechts één boekje over Midden-Amerika. Eén blik in dát boekje was voldoende: ‘ja, maar daar wil ik niet naar toe’. Midden-Amerika was in één klap over. Wat een triestige boel daar.

Ja, maar wat nu? Ogen dicht en een willekeurig boekje aanwijzen? Had gekund, maar heb ik niet gedaan.
In de periode vóór 21 april ben ik bezig geweest om de mogelijkheden van het kopen van een (vakantie)woning in Hongarije te onderzoeken. Dát is nog een goedkoop! Door deze activiteit ben ik erg geïnteresseerd geraakt in het land en de cultuur van Hongarije. In de winkel bij De Slegte ontstond het idee om werk en verblijf in het buitenland te gaan combineren. Fietsen van hotspot naar hotspot om zo de opbouw van het eigen bedrijf met de website niet in de weg te staan en tóch van de rust en vrijheid te kunnen genieten.
De boekjes van Hongarije had ik nog in de kast staan, dus dat was simpel.

De basis voor de reis was gelegd! - Hungary here I come!
Via Bever Zwerfsport naar huis en aan de slag!

Omdat ik inmiddels de naam wist van de allerbeste fietstassen kende, Ortlieb - de Mercedes onder de fietstassen zeg maar, ben ik op het internet gaan zoeken. Via Marktplaats ben ik terechtgekomen op de site van Hetty Willemsen in Oudenbosch (www.hettywillemsen.nl). Hetty fietst met haar gezin al een jaar of vijf en heeft sinds één jaar een handeltje in Ortlieb-tassen.

De vraag kan bij jou als leze opkomen: waarom komt ie nou op 27 juli weer terug? Het antwoord is simpel. Paul gaat met de zeeverkenners naar de NaWaKa, een groots 4-jaarlijks zomerkamp met zo'n 5 à 6.000 zeeverkenners uit noord-west europa. Op zaterdag 29 juli is het bezoekdag en dat wil ik, zowel voor mijzelf als voor Paul, uiteraard niet missen! Vandaar!


22 april 2006 (zaterdag)

Na wat e-mail wisselingen en telefoontjes afgesproken om op zaterdagmiddag naar Hetty te gaan. Mijn idee was dat zij mij wel van alles over fietstassen kon vertellen. En ja hoor! De zolder werd overhoop gehaald en alles kwam naar beneden.

Ze heeft mij geweldig voorgelicht en uitgelegd wat wel en wat niet handig was. Ik kan haar aanbevelen!

Thuisgekomen heb ik zelf vanuit de brochure maar eens bedacht wat ik denk nodig te hebben.


24 april 2006 (maandag)

Wat mailtjes op en neer, wat telefoontjes en de tassensamenstelling is compleet. Bestel maar!

Ondertussen mail ik met Femmy en Evert in Szentistván en Tiszaszentimre. Evert is makelaar en verkoopt huizen in Hongarije. Met hem heb ik gesproken over de mogelijkheden van kopen van een (vakantie)woning.

Evert heeft zelf een jaar of twee over de wereld gezworven en is uiteindelijk een jaar op 15 geleden in Hongarije blijven hangen. Vijf maanden per jaar geniet hij van het leven en gaat dan op reis. Femmy is één van de huizenkopers en staat Evert nu bij in drukke tijden. Aan Evert en Femmy de vraag of zij een plek weten waar mijn auto kan worden gestald gedurende de maanden dat ik rondfiets in Hongarije.

Femmy heeft dat geweldig opgepakt en ervoor gezorgd dat ie ergens op een erf kan staan. Wordt er in ieder geval door iemand naar gekeken. Hoe lang dat ie daar zal staan, is mij nu niet bekend. Immers: hoe lang ga ik doen over de 'Poesta route' en lat ik de auto daar staan als ik naar Budapest ga en als ik de 'Balaton route' ga rijden. Geen idee. De tijd zal het leren.


25 april 2006 (dinsdag)

De tassen zijn binnen en we spreken af dat ik ze 's middags ga halen.

's Avonds de fiets verbouwen en tassen passen. Een heel klusje, maar kijk maar eens naar het resultaat.26 en 27 april 2006 (woensdag en donderdag)

De voorbereidingen voor de Hongarije-reis gaan volle sjas door, maar ondertussen dient zich ook de mei-vakantie aan! Ik ga met Paul een weekje naar Prien in Zuid-Duitsland en ook dat vraagt nog wel wat aandacht van mij.

Spullen inpakken en klaarzetten, tussen door nog een aantal (gelukkig succesvolle) zakelijke afspraken.


Van 28 april t/m 6 mei 2006 (een volle week)

Paul en ik verblijven in Prien am Chiemsee in Zuid-Duitsland. In deze omgeving wil ik zowel tijdens de heen- als de terugreis overnachten.
Deze week benut ik 's avonds als Paul op bed ligt om alle boeken en boekjes over Hongarije nog eens te lezen en de plannen verder in detail uit te werken.

Ook heb ik in München veel spullen gekocht die nodig zijn voor deze tocht.


Van 7 t/m 15 mei 2006 (1 week)

De website met alle routes is klaar. Het eerste mailtje is verzonden!


Deze periode gebruik ik om alle laatste voorbereidingen te treffen met betrekking tot het klaarzetten en inpakken van spullen. Daarnaast neem ik nog de tijd om een aantal mensen gedag te zeggen voordat ik vertrek.

Bij Charles en Ria ben ik bijvoorbeeld om de koffie geweest, Margot heb ik gebeld, bij Carolin een avondje gaan kletsen, met mijn ma bij Den Elsacker gaan eten, Inge en Paul zijn een avond komen eten en ga zo maar door.
Naturlijk staan in dit rijtje niet de 1.000-en-1 telefoontjes en mailtjes met Jan Rap en zijn maat om van alles en nog wat te regelen.

Van iedereen ontvang ik weer waardevolle tips en ideeën. Heerlijk!


16 en 17 mei 2006 (dinsdag en woensdag)

IDDe laatste twee dagen voor mijn vertrek horen eigenlijk niet anders te staan dan in het kader van het vertrek. Tóch staat de dinsdag nog in het kader van werken. Ik heb een bijzonder leuke dag bij PHI DATA in Woerden.
De heen en de terugreis is een ramp of moet ik tegenwoordig zeggen: 'het normale Nederlandse verkeer'.
Waar gaan we in dit land naar toe mensen? De radio zegt: 'Er staan 28 files in Nederland en wij noemen die van 6 kilometer en langer ....'!!! Zes (!), zijn we gek aan het worden hier?

Ik ben blij dit eens even te kunnen ontvluchten!

In de file heb ik de laatste bladzijden gelezen van 'Jack Kennedy - Een leven als geen ander' over het leven van John F. Kennedy (is de file nog ergens nuttig voor geweest). Zijn reislustigheid heeft zeker ook één van de laatste zetten gegeven aan mijn Hongarije plannen!

Zijn leven ontlokt mij eigenlijk drie uitspraken:
1. wat heeft die man veel meegemaakt in zijn leven (positief én negatief)!
2. wat heeft hij op sommige punten een puinhoop van zijn eigen leven gemaakt!
3. hij heeft díe dingen in zijn leven gedaan die hij wilde. Een absolute ramp om met zo iemand te leven, zoals Jackie, maar hij heeft alles gedaan!Woensdag is de generale repetitie geweest voor de belading van de fiets. Ik kan je verzekeren dat het een behoorlijk gewicht is om mee te nemen! Het fietst beslist anders als op zondagmiddag. Maar goed dát is dé uitdaging.Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Debrecen <

Tokaj >

Printerversie

Home | The world is flat | Levenskunst | Dank!