Heen- en terugreis
De fietsroutes
Budapest
Leuke reacties

11 juni 2006 (zondag)

Vandaag vanuit Mezökövesd eerst naar Tiszafüred gereden. Aan de Tisza is een klein café-tje waar een internetverbinding is. Het is een werkelijk idyllisch oord waar ik al eerder was.
Heerlijk wat koffie gedronken en deze site bijgewerkt. Het zonnetje scheen, maar de temperatuur was niet geweldig, het waaide en dat maakt het fris.
Vervolgens in Egerlövö gestopt om nog eens naar het huis te kijken waar we begin van dit jaar naar hebben gekeken. Aldaar kom ik de broer en zijn vrouw (Carlo en Cita) van de eigenaar tegen.

Zowel het huis dat te koop staat als het huis van Carlo en een tweede huis van Carlo worden mij uitgebreid getoond. Ik krijg een bijzonder goede indruk van Egerlövö, voor zover ik die zelf al niet had!

Uitzicht op de Tisza

Ik ga vervolgens naar Eger waar ik zeer hartelijk wordt ontvangen en waar ik me ook buiten gewoon thuis voel. Het is als een soort thuiskomen.
Toen ik op 25 mei afscheid nam van deze stad gaf ik al aan dat dat met zeer grote weemoed gebeurde. Toen schreef ik al dat ik ooit hier terug zou komen. Ik kon op dat moment niet weten dat dat zo snel weer zou zijn.

De binnenstad is weer gezellig. Het weer werkt prima mee en er is van alles gaande.

Vandaag heb ik mezelf weer gevonden. Ik bén weer de Jan van Kuijk die ik graag wil zijn! Ik heb bakken met tranen gejankt en voel me er heerlijk bij.

Ooievaarsnesten zijn hier maar genoeg! Tiszafüred

12 juni 2006 (maandag)

In de ochtend heb ik ergens op de weg naar Szilvásvárad mijn gedachten eens op papier proberen te krijgen. Geen simpele klus kan ik je zeggen als er zoveel in je leven aan het veranderen is. Maar wat voelt het heerlijk!
Ik voel nu al dat ik met een grote geestelijke rijkdom straks uit Hongarije ga terugkomen en wil dat nooit eer kwijt raken! Mocht het zijn dat dat alsnog dreigt te gebeuren, dan zal ik onmiddellijk ervoor kiezen om in dit land een paar weken op 'retraite' te gaan. Dit is zó verhelderend.
Ik geloof niet of ik moet zeggen dat ik dat veel eerder had moeten doen. Ik zou toen zeker niet ontvankelijk zijn geweest om te krijgen wat ik nu krijg!

's Middags ben ik naar het thermaal bad geweest in Egerszalók. Een mooi verhaal: in 1961 wordt er geboord in de heuvels aldaar en spontaan begint een stroom water te komen van 65,5 graden celsius. Een continue-stroom water. Een tweede boring in 1987 levert een constante stroom op van 68 graden warm water.

Onderstaand zie je foto's van het bad zelf en van de bron. Dat is inmiddels een enorme kalkafzetting geworden.
Er wordt momenteel gebouwd aan een gigantisch thermaalbad-complex van 200 miljard forint (80 miljoen euro)!

Kijk zelf maar naar de foto's. Kijk ook maar eens naar de high-tech water transport-systemen (Prijspakker van de Praxis?) en dito douches!

Heerlijk om die rust in je leven te krijgen!

Thermaalbad in Egerszalók


Uitleg


13 juni 2006 (dinsdag)

Vandaag is het rustdag! Ik doe niets!


14 juni 2006 (woensdag)

Zelfde recept als gisteren, gewoon wat rondhangen, rondrijden, boekje lezen en niets doen.


15 juni 2006 (donderdag)

Vandaag op de fiets een rondje gemaakt rondom het Tiszameer.

Werkelijk prachtig! Wat heerst daar een rust rondom dat meer. Vele kilometers lang niets anders horen en zien als natuur!
Het weer en de omgeving was ideaal om te zeilen: mooie wind, prachtige zon, geweldige temperatuur en een schitterende plaat water!

's Morgens voor mijn vertrek nog even met Péter staan kletsen. Kijk 'm maar eens druk zijn!


Het Tiszameer en haar omgeving


Péter Antal


's Middags komt een mailtje van Paul dat ie over is naar groep J (de op één na laatste klas van de Openluchtschool). Klasse! Hij heeft een mooi rapport, waarbij de meneer mooie teksttoevoegingen heeft gemaakt.

Ik heb het op mijn manier weer lekker druk, want 's avonds ga ik met Jane, de Nieuw-Zeelandse die ik ik Szilvásvárad heb ontmoet samen met haar twee vriendinnen, een hapje eten in de stad.

De stad is weer zoals iedere avond: gezellig en vol van mensen en muziek en overal beweging. Geweldig deze stad!
Na het eten loop ik voor de laatste keer terug naar mijn kamer.
Vorige keer dacht ik als vermoeden, nu als zekerheid: ik kom terug in deze stad! En ik blijf hier terugkomen! Dit is zo geweldig!

Tot ziens Eger!


De kamer


Kilometers

>>>> 10-6 t/m 16-6   66,1 
>>>> Totaal  634,5 
___________________________  __________________________________________________________ 

Pécs <

Siófok >

Printerversie

Home | The world is flat | Levenskunst | Dank!