Ons aanbod witte wijnen:

Badacsonyi Kápolna Cuvée 2001 Deze cuveé is ietwat gekruid, mede door de gewürtzstraminner fris en soepel, een echte wijn om door te drinken. Mooi droog van smaak met een fruitig karakter. Deze wijn is uitermate geschikt als begeleiding van wit vlees en natuurlijk als aperatief.

Badacsonyi Kápolna Cuvée 2002 De zanderige grond en de positieve invloed van het nabijgelegen Balatonmeer, hebben meegeholpen aan het frisse en fruitige karakter van deze wijn. Zacht, frisdroog en vol van smaak. Aanbevolen bij vis en wit vlees.

Badacsonyi Kápolna Cuvée 2005 Deze Kápolna 2005 is aromatisch en vol van smaak. Verrijkt met zachte kruiden. Complex en fruitig met een lange afdronk en een aangenaam klien zoetje. Rijke complexe wijn voor de kenner. Uitermate geschikt bij Indische gerechten en vis.

Badacsonyi Olaszrizling 2003 Een volle, frisdroge wijn met een fruitig karakter, in de afdronk zult u een klein zoetje ontdekken waardoor deze wijn heerlijk toegankelijk wordt. Een verslavende, zachte wijn. De beste begeleider voor asperges, salades en visgerechten.

Badacsonyi Helbeck Cuvée 2004 Deze wijn gemaakt van de Chardonnay en de Gewurtztraminner is een hele bijzondere, complexe wijn. De combinatie van deze twee druiven zorgt voor een breed pallet met veel smaakcomponenten. Een uitdagende wijn met een verassend bouquet.

Badacsonyi Jakob Selection 2004 Na 8 maanden gelagerd te zijn in barriques ontstond een zeer goede vanille rijke Chardonnay wijn met nét iets meer karakter, dankzij de vulkanische bodem. Mooi droog van smaak met een botertje gevolgd door een zachte toast smaak met een fruitig karakter. Een intens lange afdronk. Uitermate goed bij alles!!

Chapel Hill Chardonnay 2005 Droge witte wijn. Deze wijn is een gemaakt van 100% Chardonnay. Met een zacht botertje en aangename toast/rook smaak. Het spoorbare eiken/vanille ondersteunt de brede smaak in de mond. Vol, fruitig, droog en zacht. Ideaal bij de vis en salades.

Chapel Hill Sauvignon Blanc 2005 Droge witte wijn. Dit is de voorjaarswijn voor elke zonnige dag. Droog en fris van smaak, vol van tropisch fruit en sappige groene appels. Een zeer toegankelijke wijn met een mooie lange afdronk. De meest ideale terraswijn.

Chapel Hill Pinot Gris 2005 Droge witte wijn. Deze wijn laat het frisse kruidige en levendige karakter zien van de Pinot gris, ofwel Grijze vriend/monnik, ofwel Szürkebarat. Met een smaak van rijpe citrus en aroma's van groene appel. Een mooi rond palet aan smaak en een lange afdronk. Aperitief, terras en vis of pasta's.

Balatonboglári Muskotally Cuvée 2003 Zoete witte wijn. Voor de liefhebber van zoete wijnen is deze wijn een heerlijke drank van zoete nectar. Aromatisch en dikkig, strelend op de tong. Eventueel te schenken als een zeer betaalbare dessertwijn.

Budai Irsai Olivér 2005 Helder geel met groene tinten. Een bouquet wat neigt naar rozen en lavendel. Een typiche smaak van muscaat en frisse zuren. Ligt geparfumeerde aroma’s van tropische vruchten. Een heerlijke kruidige wijn met een aangename afdronk. Zeer vol van smaak. Medaille winnaar!

Budai Sauvignon blanc 2006 Deze hoge kwaliteit Sauvignon Blanc is tegelijkerteid bloemnig en fruitig, met in geur en smaak groene appel, citrus, en zelfs gras tinten. Een mooie volle wijn, droog en een lange afdronk. Ideaal als begeleider van geitekaas, feta, zalm en salades.

Nyakas Chardonnay 2005 Van het bekende wijnhuis Nyakas presenteren wij u de Chardonnay 2005. Voor de chardonnay drinker op zoek naar uitdaging. Een heerlijk aangename wijn met veel smaak. Droog, vol, licht gekruid, aromatisch, vettig en verfiijnd in haar afdronk. Ons advies is deze wijn te drinken op 11 C* Uitstekende begeleider van frisse salades, wit vlees of als aperitief.