Uit de volgende wijnregio's hebben wij wijnen in ons assortiment:

Hongaarse wijnregio's


Badacsony Wijnen afkomstig uit Badacsony zijn kruidig, zacht en vol van smaak. De wijngaarden strekken zich uit over de in vroegere tijden vuurspuwende vulkanen. Al 2000 jaar wordt hier wijn verbouwd. De streek kijkt uit over het Balatonmeer, dat zeer bekend is bij de Nederlandse toerist.

Balatonboglár Het dorp Balatonboglár ligt aan de zuidoever van het Balatonmeer aan de M7 tussen de dorpen Fonyód en Balatonlelle en telt circa 4.500 inwoners. In 1211 werd de stad voor het eerst genoemd maar de omgeving is reeds 6.000 jaar bewoond geweest. Sinds het einde van de 19e eeuw is het een badplaats. In 1904 werd de eerste bad-vereniging opgericht en in 1912 werd Boglár tot medicinaal bad verklaard.

Buda De wijnregio Buda ligt ongeveer 25 kilometer ten westen van Budapest. Het is een historische regio voor de wijnbouw met eeuwenoude tradities, gecombineerd met moderne technieken. Het met leem en mineralen gevulde terroir, tezamen met een zeer bijzonder micro klimaat, geven de unieke factoren voor de droge wijnen met rijke aroma’s welk in deze wijnregio geproduceerd worden.

Eger De streek rondom Eger heeft een rijk middeleeuws verleden. De wijnen hebben een mooie kleur en prima zuurgehalte. De wijnen worden jarenlang in houten vaten in de kelders gegist waardoor ze een beetje zurig worden en rijk van smaak worden. De witte wijnen hebben een harmonische smaak en een lekkere geur. De rode wijn uit de omgeving van Eger, 'Egri Bikavér' ofwel stierenbloed, is geen wijn die door haar alcoholpercentage krachtiger smaakt, het is integendeel een milde wijn met een vanilleachtige smaak. De beste Egri Bikavér is vol, krachtig en vurig van karakter.

Etyek Centrum van de wijnhandel is Budafok, een zuidelijk voorstadje van Budapest waar onder de grond in voormalige steengroeven meer dan 100 km aan wijnkelders ligt. De industriële wijnproductie is hier eind vorige eeuw tot ontwikkeling gekomen. Uit deze streek komen de top-Hongaarse mousserende wijnen. Aan het einde van de 19e eeuw is men hier druiven gaan planten. De geringe regenval, de zonnige plateaus en de bodem van klei zijn gunstig voor de wijnteelt. Door de hoge zuren combineren de wijnen van Etyek het best met vettige gerechten van bijvoorbeeld varkensvlees. Druiven die hier voorkomen zijn: olaszrizling, chardonnay, sauvignon blanc en királyeányka.

Kunság Kunság is met bijna 30.000 hectares één van de grootste wijngebieden van Hongarije. De druiven groeien in hete, zonnige zomers en droge winters en op een zanderige ondergrond.

Szekszárd Szekszárd is een uitzonderlijke, internationaal bekende wijnregio in Hongarije; het strekt zich uit over een gebied van 2000 hectare. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rondom de 10,5 C. De regio heeft een neerslag van 600 millimeter per jaar, en maar liefst 2.050 uur zon. De bodem bestaat uit een dikke, ondergronds liggende laag lössgrond met een uitstekende PH-waarde. Deze grond wordt achtergelaten door de Donau, die ook zorg draagt voor een regelmatige toevoer van water.

Tokaj De wereldberoemde wijnregio Tokaj ligt in het noordoosten van Hongarije, op de zuidelijke hellingen van het Zemplén-gebergte. De bodem is vulkanisch en bedekt met een dikke laag löss. De streek produceert de beroemdste Hongaarse wijn, Tokaj. Tokaj-wijnen staan bekend om hun speciaal aroma en smaak met hoog extract, hoge zuren en verschillende gradaties in restzoet. Tokaj is het neusje van de zalm van de Hongaarse wijnbouw.