De Tokaji Bor wordt hoofdzakelijk gemaakt van de Fürmint, de beroemde kleine druivensoort uit Tokaj. Haar aroma van brood, noten en champignons is een uitstekende begeleider bij visgerechten. De Tokaj wijn wordt tevens geproduceerd uit de druif Hárslevelü, die een zoete en fruitige wijn geeft, en uit de muskaatdruif van Lunel (Muskat Lunel). De Szamorodni is de meest voorkomende Tokaji Bor (wijn). Deze wordt geproduceerd uit hele druiventrossen en niet uit afzonderlijk geselecteerde druiven. De wijn is nogal stevig en wordt geserveerd als aperitief of als dessertwijn. Ook wordt de Szamorodni gebruikt als ingrediënt bij de bereiding van specifieke gerechten.

De hoogste kwalieit Tokaj wijn is de Aszú eszencia, een volle, uitzonderlijke zoete nectar en één van de beroemdste wijnen ter wereld. De wijn wordt sinds de 16e eeuw geproduceerd en was de eerste dessertwijn uit gedroogde enkele druiven. De wijn zou door Lodewijk XIV ‘de koning onder de wijnen, en de wijn voor koningen’ zijn genoemd. Het onvergetelijke aroma is goed te combineren met ganzenlever, blauwschimmelkaas en desserts.

Website  www.crownestates-tokaji.com 
Wijnregio  Tokaj 
Wijnen  Van het wijnhuis St. Stephans Crown bieden wij de volgende wijnen aan:  

Tokaji Aszu 3 Putt. 1999 Tokaji Aszu 3 Putt. De klassieke Hongaarse dessertwijnen van St. Stephans Crown geven een duidelijk beeld van hoe de bekende Aszu wijnen zijn bedoeld. Uitdagende, verassende wijnen.

Tokaji Muscat Lunel 6 Putt. 1996 Tokaji Muscat Lunel 6 Putt. De klassieke Hongaarse dessertwijnen van St. Stephans Crown geven een duidelijk beeld van hoe de bekende Aszu wijnen zijn bedoeld. Uitdagende, verassende wijnen.