Het wijnhuis van de familie Takler uit Szekzard is een gerenomeerde hoogstaande wijnproducent van de betere rode Hongaarse wijnen uit het zuiden. Zij zijn zeer bekend in Engeland en Amerika, zij exporteren tevens naar Japan, Benelux en Rusland. Takler is wijnmaker van het jaar 2004 en staat naast de grote als Gere, Bock en Gal – tibor. Hun wijnen worden gemaakt van Cabernet Sauvignin, Kékfrankos, Cabernet Franck, Merlot en Kadarka. Tijdens de oogst bij het vervoeren van de geselecteerde druiven, van het veld naar de productieruimte wordt gebruikgemaakt van plastic boxen. In elk 20 kilogram druiven. Tot aan het moment van productie wordt het gehele proces uitgevoerd zonder gebruik van machines. De gehele oogst wordt volledig met de hand gedaan.

De leeftijd van de wijnstokken op de wijngaarden van Takler liggen tussen de 3 en de 40 jaar. De Kékfrankos, de Trio en de selection wijnen, worden gefermenteerd in open houten baden; de druiven worden compleet met de hand verwerkt. Het wijnbouwgebied van Takler strekt zich uit over 11 hectare. Op de jongere velden staan 6000-7000 planten per hectare.

Website   
Wijnregio  Transdanubië 
Wijnen  Van het wijnhuis Takler Pince bieden wij de volgende wijnen aan:  

Takler Trio Cuvée 2003 Van het druivensap heeft 20% gerust in stalen tanks en 80% op eikenhout voor een periode van 20 maanden. Uiteindelijk is deze rode wijn gebotteld 23 juli 2003. Deze wijn heeft voor een periode van 20 maanden op grote eikenhouten vaten gelegen waardoor zachte vanille houttonen deze wijn verrijken.

Takler Kékfrankos 2005 De druivensoort Blaufränkisch is dankzij de Romeinen te vinden in Hongarije, hier wordt deze druivenvariëteit de Kékfrankos genoemd wat letterlijk Blaufränkisch betekent. Deze zeer fruitige droge rode wijn heeft een smaak van zwarte bessen zoethout en bramen. Mooi vol van smaak en een lange aangename afdronk.

Takler Szekszárdi Merlot 2004 Dit ras is de 'jolly-joker' van het wijngebied van Szekszárd. Nergens in Hongarije heeft dit ras zo een goede plaats gevonden als in Szekszárd. Onmisbaar onderdeel van de Bikavér. 10 maanden gerijpt in grote lagervaten en gedeeltelijk in al eerder gebruikte barriques. Karakteristiek is zijn diepe robijn rode kleur, levendigheid en een bouquet vol met gerijpte vruchten. Deze rijkdom gaat verder in zijn aroma, mooie body en een fluweelachtige afdronk. Deze wijn is heerlijk bij gebraden vlees maar bij lam laat hij zich van een nog mooiere kant zien.